Каталог
  • Апарат  за дископатии
  • МАСАЖНА СЕДАЛКА
  • Найсър дайсър - кухненско ренде
  • Магнитни наколенки Др. Ливайн

Енергоспекстяващо устройство 15 KW

Посочете изображението за разглеждане с лупа
Щракнете изображението за уголемяване
Производител: Apple
Код на продукта: Product 7
Наградни точки: 0
Наличност: В наличност
Цена: 35 лв.

СПЕСТЕТЕ  ОТ СМЕТКИТЕ СИ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО - НОВО ПОКОЛЕНИЕ УРЕДИ ЗА ИКОНОМИЯ НА ТОК - " Intelligent Energy Saver " – едно интелигентно И НАПЪЛНО ЛЕГАЛНО решение за икономия на електрическа енергия-по германска технология !

Устройството е ефективно и достатъчно за голям апартамент, малък хотел, ресторант и др. със сумарна мощност на електросъоръженията до 15 kW.

Устройстводо действа само на електроуреди с двигатели ,климатици, хладилници....

Произход : Китай

Плащате високи сметки за ток? Или може би не са чак толкова високи? Но не забравяйте - СМЕТКИТЕ ВИ МОГАТ ДА БЪДАТ ДОСТА ПО-НИСКИ !!! Уредът,който предлагаме на Вашето внимание използва технология от водеща фирма от Германия (www.aircosaver.com), работеща в сферата на енергоспестяващите технологии, и е в състояние да спести  от вашият разход на електричество.

Как работи?

Устройството използва технология за мониторинг на електрическата мрежа и моментния разход на електроенергия, стабилизира напрежението и намалява реактивната мощност, която електроуредите нормално консумират от електрическата мрежа. Това се постига чрез натрупване на ел. товар в специално проектирани кондензатори, и връщане на този товар по веригата към електроуредите в определени моменти, избрани чрез системата за мониторинг на мрежата. Индуктивните консуматори /електрически мотори, трансформатори и др/ консумират реактивна енергия, докато капацитивните консуматори произвеждат реактивна енергия. На практика с използването на устройството се елиминира консумацията на реактивна мощност от мрежата, а ел. заряд се доставя от кондензаторите в самото устройство. 1. Основни понятия, ползвани в пояснението по-долу U — напрежение на ел. мрежа, AC 220V, измерва се във V . I — големина на тока, измерва се в А T — време R — съпротивление, измерва се в Ом P — мощност, измерва се във W; P=U*I. W — работата, извършена от електрическия ток; в електромера се отчита като киловатчас kW/h; 1 kW/h = 1000 VA/h. W=P*T=U*I*T. P = I*I*R. Нормално, електроуредите имат съпротивление; поради наличието му, част от консумираното от електроуреда електричество се използва за генериране на топлина. В повечето случаи тази топлина е безполезна. Намаляването на това топлинно излъчване е свързано и с по-малката консумация на електроуреда, и повишаването на неговото КПД. От формулите по-горе се вижда, че за да консумира електроуредът по-малко електроенергия, трябва да се намали или съпротивлението му, или големината на тока. Съпротивлението обаче е заложено при проектирането на електроуреда, и не може да му се влияе впоследствие. 2. Действие на уреда за намаляване на консумацията на електроенергия Всеки електроуред се състои от индуктори, кондензатори и резистори. Токът и напрежението в индукторите и кондензаторите не са синхронизирани в един АС токов кръг. В един “чист” индуктивен токов кръг, фазовата разлика между напрежението и тока е нормално 90 градуса. Докато в един “чист” капацитивен АС токов кръг, фазовата разлика е нормално -90 градуса между напрежението и тока. При наличие на резисторен токов кръг, фазовата разлика е 0 градуса. Обикновено фазовата разлика се отбелязва с . А така нареченият “Power Factor” = cos (косинус от ъгъла на фазовата разлика) – варира от 0 до 1. Тогава ефективната мощност се определя от произведението U*I* cos . Ето как, променяйки фазовата разлика, можем да променим т.нар. “Power Factor” при което ще намалим големината на тока при постоянно напрежение – което извършва уредът за икономия на електроенергия.

Къде може да се използва?

Едно устройство е достатъчно за един апартамент, или малък хотел, ресторант или производствено помещение с мощност на включените консуматори до 15 kW. При по-голяма мощност на консуматорите се включват реципрочен брой устройства, например за мощности 15kW – 30 kW – 2 устройства и т.н.

Уредът е особено ефективен за консуматори с електрически мотори – конвенционални и инверторни климатици, хладилници, електрически машини и производствени съоражения, луминесцентно осветление, шивашки машини.

За трифазни мрежи - включват се 3 устройства (на всяка фаза по едно).

Как се използва?

Не е необходима някаква конкретна работа по инсталиране, просто се включва в контакт. Препоръчително е устройството да се включи в силов контакт разположен възможно най-близо до таблото с предпазителите, да не се използва разклонител или удължител. Законно ли е? Да. Уредът се продава легално в Европа, САЩ и Канада. Сертифициран е с СЕ марка, CQC и UL сертификати.

Уредът не въздейства на електромера, и не зависи от вида на електромера! ------- Информативно - попаднахме и на една новина в BTV - архива на новините от 23.11.2002 - обясняват за устройство със същият принцип на действие - моля посетете линка: http://www.btv.bg/news/?magic=all&story=14772 А това са 2 аналогични продукта от същият производител, продавани във Великобритания: http://www.energyenv.co.uk/PowerSaver.asp http://www.doctorenergy.co.uk/acatalog/POWER_CONDITIONING.html Принципът на действие е същият, само дизайнът е различен.

Произход : Китай

 

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода в полето по-долу:Акценти
ДЕТОКСИКАТОР А 01
  Детоксикатор  С ВТОРИ  ЕЛЕКТРОД ПОДАРЪК ..
295 лв.
На база 1 отзива.
ЦЕЛУТРОН
ЦЕЛУТРОН  - електроимпулсен целутрон   модел 2014 ..
750 лв. 550 лв.
Биоанализатор 39 теста с физиотерапия
БИОАНАЛИЗАТОР /БИОСКЕНЕР/, С ДОПЪЛНИТЕЛНА ФУНКЦИЯ ЗА ..
780 лв. 590 лв.
Лимфопреса - Пресотерапия-Лимфен дренаж
Лимфопреса - Апарат за Пресотерапия (Лимфен дренаж) ..
1 295 лв. 1 100 лв.
На база 3 отзива.
payment
С подкрепата на МираMarket
Маркет99 © 2019